Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η Βραζιλία φτάνει στο τέλος και πλέον σηκώνει κουβέντα


Το πρωτάθλημα της Βραζιλίας έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς έχουν μείνει 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε και το πρόγραμμα από εδώ και πέρα έχει "ψωμί".


Η μάχη είναι μεγάλη στην κορυφή της βαθμολογίας με 5 + 1 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο. Οι 5 ομάδες είναι η Κορίνθιανς, η Βάσκο, η Φλαμένγκο, η Φλουμινένσε και η Μποταφόγκο. Η μια που προσθέτω σαν διεκδικήτρια είναι η Φιγκεϊρένσε η οποία είναι 6 πόντους πίσω και βρίσκεται σε φουλ φόρμα.


Η βαθμολογία στην κορυφή έχει ως εξής


Κορίνθιανς             58
Βάσκο                     58
Φλουμινένσε           56
Μποταφόγκο           55
Φλαμένγκο              55
Φιγκεϊρένσε            53


Πάμε να δούμε τώρα το πρόγραμμα των 6 αυτών ομάδων και να σταθούμε σε κάποια μάτς τα οποία μπορούν να είναι κρίσιμα αλλά να βγάλουν και σημεία.


Κορίνθιανς : Ατλέτικο Παρ., Σεαρά (εκτός), Ατλ.Μινέϊρο, Φιγκεϊρένσε (εκτός), Παλμέϊρας


Βάσκο : Μποταφόγκο, Παλμέϊρας (εκτός), Αβάϊ, Φλουμινένσε (εκτός), Φλαμένγκο


Φλουμινένσε : Αμέρικα Μιν., Γκρέμιο, Φιγκείρένσε (εκτός), Βάσκο, Μποταφόγκο (εκτός)


Φλαμένγκο : Κοριτίμπα (εκτός), Φιγκεϊρένσε, Ατλέτικο Γκ.(εκτός), Ιντερνασιονάλ, Βάσκο (εκτός)


Μποταφόγκο : Βάσκο (εκτός), Αμέρικα Μιν. (εκτός), Ιντερνασιονάλ, Ατλ. Μινέϊρο (εκτός), Φλουμινένσε


Φιγκεϊρένσε : Ατλ.Μινέϊρο, Φλαμένγκο (εκτός), Φλουμινένσε, Κορίνθιανς, Αβάϊ (εκτός).


Όπως βλέπετε οι ομάδες του Ριο (Μποταφόγκο, Βάσκο, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε) έχουν πολλά κλάσσικο αυτές τις πέντε αγωνιστικές και δεν είναι απίθανο να αλληλοεξουδετερωθούν. Θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα το έχει η Κορινθίανς, όχι γιατί έχει ευκολότερους αντιπάλους αλλά συγκριτικά με το πρόγραμμα των άλλων φαντάζει πιο εύκολο. Το πιο ύπουλο πρόγραμμα για εμένα το έχει η Φιγκεϊρένσε όπου από τα 5 μάτς 3 είναι με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους και μπορεί αν επιβιώσει από αυτά να κρατάει την τύχη στα χέρια της.


Αυτή την στιγμή την τοπ φόρμα από τους 6 την έχει η Φιγκεϊρένσε με τη Φλουμινένσε. Δεύτερη έρχεται η Κορίνθιανς αν και μετά την ήττα από την Αμέρικα θα αρχίσει μεγάλη γκρίνια. Τρίτοι έρχονται Φλαμένγκο και Βάσκο όπου έχουν δείξει μεγάλη σταθερότητα μέχρι τώρα αλλά κάπου χάνουν. Τελευταία έρχεται η Μποταφόγκο που μέσα στην χρονιά έχει κάνει μεγάλες νίκες αλλά έχει πετάξει βαθμούς σε εύκολα μάτς.


Προσπαθώντας να ψυχολογήσω τις καταστάσεις για να δω ποιά ομάδα θα πάρει τον τίτλο, η λογική μου λέει Κορίνθιανς, η ψυχή λέει Μποταφόγκο και η πονηρή στοιχηματική σκέψη λέει Φλουμινένσε ή Φιγκεϊρένσε.


Μάτς πονηρά και "Βραζιλιάνικα" θεωρώ το Παλμέίρας-Βάσκο. Η Βερντάο του Σάο Πάολο έχει γνωστή κόντρα μεγάλου μίσους με την Κορίνθιανς και δεν θα είναι παράξενο αν κάνει ένα δώρο στη Βάσκο. Έτσι και αλλιώς το είχε κάνει και πέρσι το δώρο στη Φλουμινένσε όπου διεκδικούσε τον τιτλο με την Κορίνθιανς. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν αναφέρομαι σε κάτι εξωπραγματικό απλά στην Βραζιλία αν υπάρχει παρέμβαση των οπαδών σε προπονήσεις της ομάδας και πουν να κάτσουν οι παίχτες να χάσουν, συνήθως αυτό συμβαίνει. Βέβαια για τέτοια μάτς πρέπει να δούμε τι θα λέει και το ρεπορτάζ.


Επίσης υπό προϋποθέσεις πονηρά και "Βραζιλιάνικα" μάτς μπορεί να είναι και το Μποταφόγκο-Φλουμινένσε (αν η Φλαμένγκο πάει για τίτλο μαζί με την Μποταφόγκο), το Φλαμένγκο-Βάσκο (αν η Φλου χτυπάει τιτλο μαζί με τη Βάσκο).


Μάτς φωτιά τώρα τα οποία θα έχουν πολύ πάθος και ένταση γιατί θα κρίνονται πολλά θα είναι όλα τα κλάσσικο του Ριο, το Κορίνθιανς-Παλμέίρας αλλά και το Αβάϊ-Φιγκεϊρένσε όπου οι δύο ομάδες έχουν τεράστια τοπική κόντρα και αν η Φιγκεϊρένσε πάει για τίτλο η Αβάϊ θα δώσει τα πάντα για να την κερδίσει.


Τέλος να πω ότι καθαρά αγωνιστικά έχω σκοπό να στηρίξω την Φιγκεϊρένσε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές. Επίσης αν βοηθούν οι αποδόσεις θα ποντάρω πάνω στην Φλουμινένσε και την Μποταφόγκο.


Κάθε ΣΚ τώρα θα έχουμε μπόλικη Βραζιλία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: